Hoe kan ik PHP foutmeldingen zien

Hoe kan ik PHP foutmeldingen zien?

Hoe kan ik PHP foutmeldingen zienWilt u uw website debuggen en de foutmeldingen die uw scripts geven zien in uw browser? Bijvoorbeeld voor het opsporen van de oorzaak van de foutmelding 500 die u krijgt te zien?
Dit kunt u dan als volgt weergeven.

In dit artikel bespreken wij 5 verschillende soorten websites, iedere website heeft zijn eigen methode om dit te kunnen weergeven op de website. Mocht u een andere website hebben dan kunt u gelijk kijken bij ‘Overige websites’.

WordPress

Voor WordPress kunt u dit weergeven door de debug modes aan te zetten in uw wp-config.php bestand.
Deze kunt u aanzetten door de volgende code in het bestand op ‘true’ te gaan zetten:

Define( ‘WP_DEBUG’, true );

Als u het bestand nu gaat opslaan en uw website bezoekt dan zult u de foutmelding te zien krijgen. Met deze foutmelding krijgt u een indicatie waar u het probleem kunt oplossen.

Joomla

Met Joomla kunt u foutmelding weergeven door de debug modes te gaan aanzetten in uw configuration.php bestand.
U dient dan de volgende code te wijzigen, het staat standaard op ‘default’ en moet gewijzigd worden naar:

public $error_reporting = ‘E_ALL | E_STRICT’;

Als u het bestand opslaat en uw website bezoekt dan zult u de foutmelding te zien krijgen. Met deze foutmelding krijgt u een indicatie waar u het probleem kunt oplossen.

Magento

Voor Magento kunt u de errors op een andere manier weergeven. U dient eerst in te loggen op Directadmin, hierna kunt u klikken op ‘File Manager’ zodat u een overzicht van al uw bestanden en mappen krijgt te zien. Blader nu door de mappen domains -> uwdomein.nl -> public_html .

1. In de public_html kunt u dan de map ‘pub’ vinden, open deze map en klik dan op de map ‘errors’. Hier zult u dan het bestand ‘local.xml.sample’ vinden welke u dient te wijzigen naar naam ‘local.xml’.
2. Ga nu weer naar uw website, vernieuw de pagina en u zult de error melding te zien krijgen.

Krijgt u nu geen error melding te zien dan dient u nog wat toe te voegen in uw index.php die u kunt vinden op locatie domains -> uwdomein.nl -> public_html . Voeg dan de onderstaande code toe onder aan uw index.php bestand, dit kunt u doen door op edit te klikken.

error_reporting(E_ALL);
ini_set(‘display_errors’, 1);

Als u het bestand nu gaat opslaan en de pagina op uw website weer vernieuwd dan zou u een error melding moeten zien.

Drupal

Voor Drupal kunt u simpel de error meldingen weergeven door de onderstaande code te gaan toevoegen in uw settings.php. Hiervoor dient u wel eerst in te loggen op Directadmin, ga dan naar ‘File Manager’ en blader naar de public_html via de mappen domains -> uwdomein.nl -> public_html. Hier zult u het bestand settings.php vinden, klik op edit en voeg dan de onderstaande code toe:

error_reporting(E_ALL);
ini_set(‘display_errors’, TRUE);
ini_set(‘display_startup_errors’, TRUE);

Als u het bestand nu gaat opslaan en de pagina op uw website weer vernieuwd dan zou u een error melding moeten zien.

Overige websites

Heeft u een andere website dan WordPress, Joomla, Magento of Drupal? Dan kunt u de PHP errors weergeven op uw website door display_errors te gaan activeren, dit kan in DirectAdmin via optie Select PHP version. Op deze pagina vind u de optie Show PHP settings waar u ook display_errors kunt vinden.

zet deze optie op ON, dit kunt u doen door op Off te gaan klikken en kies hierna voor On en klik op Save.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen?