5 tips om jouw Joomla website sneller te maken

5 tips om jouw Joomla website sneller te maken

Joomla is een open-source platform waarmee je grote en kleine websites maakt. Het is gratis en er zijn tal van plugins. Deze zijn te gebruiken om de efficiëntie en functionaliteit van een webpagina te verbeteren. Kleine veranderingen kunnen de laadtijd daarbij aanzienlijk versnellen. Dit aspect van Joomla vergeten men vaak.

5 tips om jouw Joomla website sneller te makenWAAROM ZOU JE DE PAGINASNELHEID MOETEN VERBETEREN?

In een online wereld, overspoeld met informatie, zijn snelheid en efficiëntie cruciaal. Als twee concurrerende websites dezelfde service, producten en geweldige klantenservice bieden, bezoeken mensen de snelste website vrijwel het vaakst.

Aangetoond is dat een snellere laadtijd van webpagina’s direct invloed heeft op het conversiepercentage. Elke succesvolle e-commerce-onderneming weet dan ook dat dit laatste het toverwoord is.
MAAK JE  JOOMLA-WEBSITE SNELLER MET DEZE BELANGRIJKE TIPS

Een snelle laadtijd van een webpagina houdt niet alleen klanten vast, maar overtuigt ze ook een aankoop te doen. Daarom vind je hieronder 5 onmisbare tips om je Joomla-website te versnellen.

1) Een “schone” website werkt het beste

Klanten bezoeken je website vanwege de aangeboden services en producten. En niet voor tientallen pop-ups, ingewikkelde video’s, afbeeldingen en interactieve tabbladen. Je hebt soms zeker een aantal van deze functies nodig om je website te onderscheiden van de rest. Weet echter dat je de laadtijd verlengt naarmate je de site zwaarder belast. Beperkter gebruik van extensies leidt tot minder belasting, wat het laden versnelt. Zo simpel is het.

2) Gebruik foto’s die niet veel ruimte innemen

Veel afbeeldingen zijn een grote belasting, wat invloed heeft op de laadtijd van webpagina’s, net als het geval is met extensies. Dit betekent echter niet dat je helemaal geen foto’s zou moeten gebruiken. Gebruik liever software om ze te comprimeren als een afbeelding nodig is. Met fotobewerkingssoftware, zoals Photoshop en Gimp, is het mogelijk de afmetingen van afbeeldingen te verkleinen en ze om te zetten in kleinere bestandsformaten.

Denk ook na over de impact van een afbeelding of foto. Vraag jezelf af of het een prominente aanwezigheid op de webpagina verdient. Is dit niet het geval? Verwijder dan de afbeelding. Een hoger conversiepercentage weegt zwaarder dan de extra laadtijd vanwege een mogelijk effect van de foto.

3) Comprimeer CSS en JavaScript

Als een browser een webpagina laadt, verwerkt deze de stijl- en opmaakinformatie van CSS en JavaScript. In plaats van verwijdering, wat uiteindelijk nodig is om een professioneel ogende site te maken, is het ook mogelijk alle stukjes ongewenste code te verwijderen. Je optimaliseert CSS en JavaScript met een eenvoudige plugin waarmee je op een efficiënte manier ongewenste of overbodige code wist.

4) Verminder redirect links

Stel je voor dat je naar het werk rijdt en ontdekt dat je kantoor is verplaatst, zonder dat iemand je hierover heeft geïnformeerd. Zo werkt het ook met redirects van webpagina’s. In plaats van de bezoeker te leiden naar de gevraagde webpagina, verwijs je hem door naar een andere. Dit kost echter meer tijd. Soms is een redirect noodzakelijk, maar dit betekent niet dat je dit te ver door zou moeten voeren.

Beperk de redirects tot een minimum (meestal niet meer dan één). Gebruik daarbij een responsieve lay-out voor webpagina’s met een mobiele versie. Deze twee acties versnellen de laadtijden vaak aanzienlijk.

5) Verklein HTML-bestanden

Buiten de compressie van CSS en JavaScript, verbeter je de laadtijden ook door HTML-bestanden te verkleinen en onnodige elementen te verwijderen. In het geval van HTML verwijder je herhaalde regeleinden, witruimten, tabs en andere ongewenste tekens. Er zijn diverse plugins waarmee je deze actie uitvoert met een enkele klik. Met een kleinere HTML laadt je webpagina sneller. Daarnaast is het voor anderen moeilijker om de code te kopiëren en zonder toestemming te gebruiken.

Het optimaliseren van de efficiëntie en laadtijden van webpagina’s kost je slechts een aantal minuten. Het is een kleine moeite om meer klanten te trekken en daarbij komen deze 6 tips vast goed van pas.

 

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen?