Hoe installeer ik een SSL certificaat

Hoe installeer ik een SSL certificaat?

Om een SSL certificaat te kunnen gebruiken op uw website dient u deze te installeren. In deze handleiding leggen wij uit hoe het certificaat geinstalleerd kan worden op onze webhosting servers.

Stap 1: Aanmaken CSR

Voor het aanmaken van een CSR code dient u in te loggen in Directadmin. De inloggegevens van het hosting account heeft u na de aanschaf van het pakket ontvangen.

– Login in op Directadmin.
– Klik op uw Domeinnaam.
– Onder het kopje “Advanced Features” in het hoofdmenu van Directadmin klikt u op “SSL Certificates”.

– Selecteer het vakje naast “Create A Certificate Request”.
– Vul de gegevens in over uw bedrijf.
– De “Common Name” verwijst naar het adres van uw site dat naar het SSL certificaat zal gaan. Uw site zal slechts op dit adres veilig zijn. In het bovengenoemde voorbeeld, zou https://www.uwwebsite/anything , maar ook https://uwwebsite/anything veilig zijn. Wanneer u bij “common name” enkel “uwwebsite.nl” zou ingeven dan zal enkel https://uwwebsite.nl/anything veilig zijn en niet https://www.uwwebsite.nl/anything .
– Kies bij de optie Key Size (bits) voor: 4096
– Kies bij de optie Certificate Type voor: SHA256

Ingevuld krijgt u dan het volgende te zien:

SSL certificate

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer u klaar bent, klikt u op “Save” aan de onderkant van het scherm. De CSR code wordt nu weergegeven:

SSL-CSR aangemaakt

Kopieer deze tekst (inclusief de “BEGIN/END CERTIFICATE REQUEST” secties) naar een platte tekst editor zoals Notepad en sla dit bestand op. Deze CSR code heeft u nodig wanneer u een certificaat koopt.

Stap 2: Koop een Certificaat

Mail ons voor de aankoop van een SSL certificaat.

Stap 3: Installeer het Certificaat

Het certificaat welke u ontvangt is een .zip bestand. In dit zipbestand welke u kunt uitpakken vindt u 3 certificaat bestanden. Deze bestanden kunt u openen met een teksteditor zoals bijvoorbeeld ‘Notepad’. De inhoud van deze bestanden heeft u nodig om het certificaat te installeren.

– Login in Directadmin.
– Klik op uw domeinnaam.
– Klik onder “Advanced Features” op “SSL Certificates”.
– Selecteer “Paste a pre-generated certificate and key”.
– Onder de “RSA PRIVATE KEY” die er staan voegt u de inhoud van het bestand “www_domein_nl.cert” toe en klik op “Save”. Mocht u ook nog een AAA_certifiate_services.crt bestand hebben kunt u de inhoud hiervan onder de RSA PRIVATE KEY toevoegen.

Stap 4: Installeer het CA Root Certificaat

Ga terug naar het “SSL certificates” menu en klik helemaal onderaan de pagina op ‘Click here to paste a CA Root Certificate’.

Selecteer ‘Use a CA Cert’ en plak de inhoud van Sectigo_RSA_Domain_Validation_Secure_Server_CA in het witte veld. Daaronder plaats je de code van het bestand USERTrust_RSA_Certification_Authority.

Klik op ‘Save’ om het certificaat op te slaan.

Stap 5: Site gereed maken voor SSL

Ga terug naar de hoofdpagina van Directadmin, klik op “Domain administration” of “Domain setup” en klik vervolgens op uw domeinnaam.

Zorg er voor dat ‘Secure SSL’ aangevinkt is.

Selecteer “Use a symbolic link from private_html to public_html – allows for same data in http and https” om de bestanden van de website in de public_html te kunnen blijven gebruiken. Als u deze optie niet selecteert dan dient u de website bestanden te verplaatsen naar de map private_html.

Stap 6: Site instellen op Https://

Nu het certificaat is geïnstalleerd en ingesteld kunt u een HTTPS verbinding voor uw bezoekers forceren.

1 reactie

  1. Pingback: Wat is een SSL verbinding

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen?