Tips voor de aanschaf van de juiste domeinnaam

Tips voor de aanschaf van de juiste domeinnaam

Tips voor de aanschaf van de juiste domeinnaamSoms zijn de meest simpele dingen in het leven gecompliceerder dan ze lijken. Hoewel het aanschaffen van een domeinnaam snel geregeld kan worden, is er wel zorgvuldig onderzoek en een goede planning nodig. Het kiezen van het juiste domein is heel belangrijk. Een verkeerde keuze kan een financiële ramp zijn. Het punt is echter dat de mogelijkheden eindeloos zijn als u een briljante domeinnaam koopt.

KIES EEN DOMEINNAAM DIE WERKT VOOR JOUW ONDERNEMING

Het is ontzettend belangrijk een domeinnaam te selecteren die past bij uw bedrijfsimago en klanten aantrekt. Daarom hebben we wat onmisbare tips verzameld om jou te helpen bij het selecteren van jouw domein.

1. Gebruik sleutelwoorden die eenvoudig te typen zijn

Ingewikkelde bewoordingen en slim gebruik van cijfers en letters zijn momenteel erg populair. Toch zijn ze wellicht minder geschikt als domeinnaam. Uw domein moet niet alleen sleutelwoorden bevatten die passen bij uw industrie of sector, maar ze moeten ook makkelijk herkenbaar zijn. Het vervangen van letters voor cijfers is wellicht onderdeel van de originele branding van uw bedrijf, maar zorg er wel voor dat dit vertaalt naar een domeinnaam die mensen kunnen typen.

2. Indien mogelijk, kies voor .com

Mensen proberen instinctief .com aan het einde van een domeinnaam in de zoekbalk van een browser. Het blijkt dat meer dan 45% van de domeinnamen zijn geregistreerd met een .com achtervoegsel. Houd er wel rekening mee dat .com extensies voornamelijk worden gebruikt door bedrijven die een internationaal karakter hebben. Wil je graag in eigen land blijven dan kun je beter de extensie van jouw eigen land gebruiken. Stel dat jouw onderneming zich focust op Nederland dan raden wij jou aan om een .nl extensie te gebruiken.

3. Controleer de beschikbaarheid van uw domeinnaam

Dit lijkt logisch, maar het is onwaarschijnlijk dat je het eerste bedrijf bent op jacht naar een specifieke domeinnaam. Als het ideale domein bezet is, kun je altijd contact opnemen met de eigenaar en uitvinden of het te koop is. Domeinnamen variëren in prijs, van enkele euro’s tot miljoenen, dus dit is een gok. In de meeste gevallen valt de prijs echter mee. En als de domeinnaam perfect is, kun je misschien niet anders. Als je enige ruimte hebt in de keuze van uw domein, lees dan tip nummer 5.

4. Controleer of uw domeinnaam beschikbaar is op social media platforms

Je domeinnaam moet een verlenging zijn van de identiteit van jouw orderneming. Afhankelijk van het feit of jouw bedrijf reeds bestaat of dat je in de oprichtfase zit, loont het om jouw domein te synchroniseren met jouw digitale aanwezigheid op social media. Een consistent merkimago maakt je gemakkelijker vindbaar voor klanten, ongeacht waar je zich bevindt op het internet. Controleer daarom ook andere platformen als Facebook, Instagram, Youtube, etc.

5. Bij twijfel, koop verschillende vergelijkbare domeinnamen

Als jouw ideale domeinnaam bezet is en de eigenaar een te hoge prijs vraagt, kun je op zoek gaan naar alternatieven.

6. Onderzoek de geschiedenis van een bestaande domeinnaam voor aanschaf 

Het kiezen van een bestaande domeinnaam heeft voor- en nadelen. Domeinen met een goede reputatie bij Google zijn al aanwezig in de zoekmachine. Dit ondersteunt organisch verkeer, indien u tot overname besluit. Is het domein echter eerder gebruikt voor illegale activiteiten, kan het voorkomen dat deze geblokkeerd is en niet in de zoekresultaten verschijnt.

7. Kies een domeinnaam registratie partner die u kunt vertrouwen

Uiteraard wilt u niet het risico lopen een domeinnaam aan te schaffen die enkele maanden later wordt geclaimd omdat deze illegaal aan u is overgedragen.
Q1hosting levert legitieme domeinnamen.

Volg deze stappen en claim uw ideale domeinnaam!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen?